Welkom bij Amnesty Heerde

Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde beweging die werkt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, eerlijke processen binnen redelijke termijnen voor alle politieke gevangenen, afschaffing van marteling en van de doodstraf en die zich verzet tegen buitenrechtelijke executie en 'verdwijning'.
Amnesty International opereert onafhankelijk van enige overheid, politieke of religieuze stroming en wordt door vrijwillige bijdragen gefinancierd. Amnesty International heeft raadgevende bevoegdheid bij onder meer de Verenigde Naties.

Actueel

Wapenveld en Heerde maken zich sterk voor Amnesty International's Schrijfmarathon 'Write for Rights'

Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in Wapenveld en Heerde gaan mensen samen brieven schrijven tijdens de 'Write for Rights' actie van Amnesty International.

Tijdens 'Write for Rights' schrijven mensen brieven naar de autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde mensen te verbeteren. Mensen kunnen dit samen doen, maar ook thuis of online onder het motto 'Schrijf een brief, verander een leven'.


Lees meer....

10 december , de internationale dag van de rechten van de mens, is voor Amnesty de belangrijkste dag van het jaar.

In Heerde en Wapenveld en in tientallen andere plaatsen in Nederland wordt een schrijfmarathon gehouden.