Opbrengst brieven en kaarten Write for Rights 2022

Amnesty Heerde bedankt alle brievenschrijvers

Op en rond 10 december 2022 - Internationale dag van de Rechten van de Mens - zijn er op De Noordgouw scholengemeenschap in Heerde, in restaurant De Spikke in Heerde, bij Fysio+Fitness NOV in Wapenveld en bij mensen thuis een flink aantal brieven en groetenkaarten geschreven voor mensen die waar ook ter wereld onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Bij deze "Write for Rights" kon er met de hand brieven worden geschreven, een gekopieerde brief ondertekend worden en groetenkaarten aan een gevangene of familie daarvan gestuurd worden.

Totaal zijn er 952 brieven geschreven, waarvan 326 op De Noordgouw, en zijn er 440 groetenkaarten geschreven voor de slachtoffers, waarvan 167 op De Noordgouw. Ook zijn er voorgedrukte brieven ondertekend, totaal 479.
ALLES BIJ ELKAAR ZIJN ER 1871 BRIEVEN EN KAARTEN door de Amnesty werkgroep Heerde verstuurd naar o.a. Rusland, Iran, Zimbabwe, Paraguay. Daar zijn we heel blij mee en we willen iedereen die zich hiervoor heeft ingezet hartelijk bedanken.

Een actueel overzicht hoeveel er landelijk geschreven is, is te vinden op de website van Amnesty International (https://www.amnesty.nl/write-for-rights).
Tijdens de kerstmarkt op 16 december zijn er nog 376 handtekeningen gezet op een lijst die naar de autoriteiten van Iran gestuurd wordt om Vahid Afkari vrij te krijgen.